Rekordsnabb Strapats i strålande höstväder!

Traditionsenligt avgjordes terränglöpningen "Strapatsen" i slutet av sept. Årets Strapats går till historien som den snabbaste hittills. Rekord slogs i tre av fyra klasser.

På herrbanans 14.6km slogs det gamla rekordet med 7 min av Jesper Lidmar 9Gp och lyder numera på imponerande 1.01.41!

Nytt rekord även i damklassen av Matilda Berggren. Tiden 1.21.09 är tre min snabbare än gamla toppnoteringen.

På korta banans 6.7km heter segrarna Fabian Backstig Börjesson 6Md och Jenny Eriksson Ewerlöf 6Bf. Jenny slog gamla toppnoteringen med drygt en min.

Klasstävlingens långa bana vanns av favoriterna 7Gp och korta banan av 6Nv2. Grattis ni alla som tog er i mål på norra Europas tuffaste skolrace!

Alla resultat

Fler foton

Vilket fiskafänge!

Vinteridrottsdag är för många detsamma som skidresa till Romme, curling eller skridskoåkning. För en del är pimplingen årets höjdare!

Å, vilken kanondag på isen det blev för de trettio som valt pimplingsalternativet Massor av abborre drogs upp ur Orlångens mörka vatten!

Överlägset bästa pimplarna för dagen var William Eckerman 9Nv1 och Josef Stjernberg 7Md.

Här handlar det inte om tur utan om teknik och snabbhet! Titeln "Mästerpimplare 2016" går välförtjänt till Josef Stjernberg! Det var hans feta gädda som fällde avgörandet.

Läxhjälp på Tumba bibliotek

Botkyrka Röda Kors har i många år haft läxhjälpsverksamhet på Tumba bibliotek (samt Alby, Fittja och Hallunda bibliotek). Läxhjälpen på Tumba bibliotek är på måndagar 17.00 – 19.00, då finns några frivilliga från oss där.

Om det finns elever på skolan som bor i norra Botkyrka är tiderna för läxhjälpen där:

• Hallunda bibliotek tisdagar 16.30 – 18.30
  • Alby bibliotek onsdagar 17.00 – 19.00
  • Fittja bibliotek torsdagar 17.00 – 19.00

Information om Röda Korsets läxhjälp i Botkyrka finns alltid på vår hemsida:

Maria Sundblad: 0725 - 47 99 78
Henrik Rosenberg: 0703 - 40 37 94
Botkyrka Röda Korskrets

Musikalen 2016

Årets musikal kunde avnjutas under två kvällsföreställningar den 3:e och 4:e februari i Folkets Hus Hallunda. En fantastisk version av Grease genomförd av eleverna i årskurs 9, musik och drama! Stort tack till våra duktiga musiklärare Björn Andersson och Maria Bergman.

Sekundraffel på årets "Strapats"!

I strålande solsken avgjordes traditionsenligt "Strapatsen" sista fredagen i september. Den sextonde upplagan blev ett riktigt kraftprov med blöt och tungsprungen bana.

De gamla rekorden stod sig men det blev mycket tajt och spännande. Årets herrsegrare på långa banan, Jesper Lidmar 8Gp, var en ynka sekund från skolrekordet och på "Lilla strapatsen" fattades det bara fyra sekunder för Hampus Hatlen 6Bf.

Damsegrarna heter på långa banas 14.5 km Tova Jendervall 9Md och på korta banans 6.8 km Linnea Richtner 6Nv.

Långa banans klasstävling vanns av 9Nv och korta banans överlägsna segrare går i 6Gp.

Stort grattis alla ni som kämpade er i mål på Sveriges tuffaste skolrace.

Alla tider: http://strapatsen.friskola.nu/2015

Starten kan man se på länken: https://youtu.be/h8DHfl26eNg

Nattvandringar

Södertörns friskola vill uppmuntra föräldrar att engagera sig i s.k. nattvandringar. I Huddinge centrum med omnejd ordnas nattvandringar varje fredagkväll kl 21:00-00:30 samt i samband med Valborg, skolavslutningar och liknande. Nattvandringen organiseras av stifelseorganisationen "Nattvandring.nu". Mer information om föreningen, bakgrund och syfte samt schema mm finns här:

Nattvandring i Huddinge

Överlägsna segrare på skolmästerskap i orientering!

Solen sken och vädret var kanon när skolmästerskapet i orientering avgjordes. Favoriterna höll för trycket och Ruben Bryngelsson 8Nv2 och Josefin Hersen 7Bf tituleras nu "mästare" för ett år framöver.

Båda tävlingsorienterar till vardags för Tullinge SK.

Fullständiga resultat hittar du på http://orienteringen.friskola.nu

8Nv1 till riksfinal i teknikåttan!

Klass 8Nv1 har haft stora framgångar i Teknikåttan, en tävling i teknik, matematik och NO-ämnena för åttondeklassare. Klassen har gått hela vägen från uttagningstävlingen i skolan, till semifinalen vid Vetenskapens hus, till regionfinalen vi KTH och slutligen till riksfinal vid KTH. Till riksfinalen kom 12 klasser från olika delar av Sverige och 8Nv1 slutade som fyra eller femma. Totalt var cirka 1000 klasser med i Teknikåttan.

Vi har en dubbel världsmästare i skolan!

I ungefär två år har Nazli Suvakci tränat thaiboxning och talangen för sporten går inte att ta miste på. I maj 2015 tog hon ledigt från skolan ett par dagar för att åka till junior-VM i Italien. Under artistnamnet ”Fearless” lyckades hon i stenhård konkurrens erövra VM-titeln (Världsmästerskapstiteln!) i två klasser. ”Muay Thai Kombat League World Cup -50kg” samt ”K-1 Kombat League World Cup -50kg”. Vi är grymt imponerande och önskar Nazli lycka till i både sporten och skolarbetet.

Tillsammans fick vi in kr 37308:- på Skolans dag!

I ett tidvis besvärande regn höll både besökare, elever och lärare flaggan i topp och lyckades samla in ovanstående imponerande summa. Vi tackar alla för en strålande insats!

Sida12