Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA

Sista veckan i april deltog 5 elever i årskurs 9 samt deras so-lärare i en resa arrangerad av Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA. De har fått pengar samt uppdraget av regeringen, att göra en större utbildningssatsning riktad till högstadieelever om Förintelsen och andra brott mot mänskligheten samt antidemokratiska ideologier. I projektet ingår förberedelseseminarier, studieresor till Förintelsens platser i Polen samt uppföljande återträffar. Syftet är att ge eleverna ökade kunskaper om nazismens förbrytelser och om innebörden och konsekvenserna av rasistiska och antidemokratiska idéer samt att fördjupa förståelsen för demokratin och dess grundläggande värderingar.

Vill du höra mer om denna utbildning, lyssna på elevernas föredrag på Skolans dag.

"Marching for love" - konsert i Berwaldhallen!

Den 25 mars 2015 gjorde 7Md och 8Md en fantastisk insats i jubileumskonserten "Marching for love". I en kör på 500 ungdomar fick de sjunga med artisterna Måns Zelmerlöw, LaGaylia Frazier, Nils Landgren, Molly Sandén, The Moniker, Triple and touch och duktiga Star Choir South Africa. Vilken upplevelse! Ett så stort evenemang är krävande för alla medverkande, men våra elever skötte sig som vanligt alldeles lysande både vad gäller sång och proffsighet - en fröjd att jobba med dem.

Vi fick en hälsning från Bangladesh

Eleverna i 6gp skickade ett tjockt brev till Thanapara Primary School. Det har kommit fram nu och som synes var det väldigt uppskattat. Även det bidrag som vi samlade in på Skolans dag 2014 har lämnats över till vänskolan.

Frida fick jätteabborre på vinteridrottsdagen!

Det drogs massor av abborre när skolmästerskapet i pimpelfiske avgjordes på sjön Orlången. Flest fiskar drog Josef Stjärnberg i 6 Md och Jacob Roming i 9 Gp, men reglerna säger att mästare blir den som får största fisken. Årets skolmästare kommer från 6 Bf och heter Frida Josef. Fridas abborre var en riktig monsterfisk! En så stor abborre är det få som får under ett helt fiskeliv. Jag Markko som skriver detta har fiskat i över 50 år men aldrig fått en sån bamsing. Vädret var grått men stämningen var allt annat än grå. Vi hade en kanondag på isen!

Sida12