Profilerna

Musik och drama

Naturvetenskap

Globala profilen

"Tre kockar" - vår egen restaurang

God och nyttig mat måste man ha för att orka hela dagen i skolan. Vi som arbetar i skolans egen restaurang har mångårig vana från restaurangbranschen. Vi ser till att underhålla våra kunskaper och varje dag serverar vi god och omväxlande mat, tillagad från grunden i vårt välutrustade kök. En omvittnat riklig och varierad salladsbuffé samt bröd och ekologisk mjölk är en självklarhet för oss i Södertörns friskola. När det behövs ordnar vi också med mellanmål.

I vår cafeteria kan du dessutom när du vill själv köpa mellanmål, smörgås eller frukt till självkostnadspris. Skulle du missa frukosten hemma kan du köpa fralla och mjölk för några kronor redan innan lektionerna börjar.

Vi som jobbar i restaurangen heter Maria, Maria och Therese. Om du vill tipsa oss om något, eller har synpunkter på restaurangen är du välkommen att skicka mail till: lunch@friskola.nu

Noteringar från det senaste matrådet finns alltid att läsa i Skolinfo (Info/Blanketter).

Titta på menyn

Elevstyrelsen

Vi i skolans elevstyrelse jobbar hårt med att genomföra elevernas idéer, såsom fester, vattenkrig, musikcafé, och massor av annat! Om ni har en tanke kring något, tveka inte att mejla oss, eller säg till klassens representanter. Vi vill höra allas åsikter, hur annars ska vi kunna ge er en så bra som möjligt intryck av hur kul skolan faktiskt kan vara?

Datorklubben

Om man är intresserad av datorer och programmering så är datorklubben den perfekta platsen! Varje vecka träffas en grupp elever på skolan och spelar datorspel, programmerar egna spel och mycket annat.

Datorklubbens hemsida

Om du är mer intresserad av just spelprogrammering så kan du kolla in vår egna programmeringssida:

koda.nu

Trygghet och trivsel

Eleverna hos oss har valt just vår skola framför någon annan. De har höga förväntningar på sin skola och är villiga att tillsammans med oss lägga ned det arbete som krävs för att nå sina mål.

Här är det lugnt och trivsamt, med skogen utanför dörren och med elever och lärare som arbetar nära varandra. Vare sig det gäller lektion eller annan studietid är våra lärare närvarande.

Detaljerad information:

Du möter engagerade lärare

Södertörns friskola är ett personalägt kooperativ. Vi arbetar i bolagsformen ekonomisk förening där alla fast anställda är medlemmar. Det ger personalen stora möjligheter att utveckla och påverka. Till en skola som vår har det varit lätt att rekrytera kompetenta lärare med stort engagemang för verksamheten och för att hjälpa och stödja sina elever.

Vi arbetar i lärarlag. På det sättet kan vi dra nytta av både erfarenhet och nytänkande. Lärarlaget följer sina elever under hela skoltiden. Det gör att lärare och elever lär känna varandra på djupet.